Miért intim torna?

Írta: szilva1

2012.08.06.
20:30



A blogolást egy nagyon fontos kérdés megválaszolásával kezdem. Miért intim torna?
 
Amikor Kriston Intim Tornáról beszélünk, akkor nem a téma intim, hanem a terület. Mindennapi életünkhöz hozzátartozik, hogy használjuk a gátizmainkat, csak többnyire nem tudatosan tesszük ezt.
Mikor használjuk ezen izmainkat? Például pisilés, kakilás, szeretkezés közben – ezen tevékenységeinket pedig általában nem tárgyaljuk ki, az intimitás fogalma alá tartoznak. Pedig valóban nap, mint nap használjuk az intim terület izmait.

intimtorna01.jpg
Nagyon szegényes a kommunikációnk ezen a téren, ami normál helyzetben nem is zavarja az embert, de amikor szükség van rá, akkor sem tudunk róla beszélni, mert túl intimnek találjuk. Például, ha rendellenességet tapasztalunk ezen területek bármelyikén, sajnos nem tudjuk nevén nevezni a problémát még az orvosnál sem. Általában azzal a tünettel fordulnak a páciensek a háziorvoshoz, hogy viszket, fáj, ég odalent, -„tudja, a lábam közt”. Na de hol jelentkezik a tünet (húgycső, hüvely, végbél, prosztata – elülső, középső, hátsó rész)? Hova küldjem (urológus, nőgyógyász, proktológus, andrológus,…..)? Az orvos általában csak orvosi nyelven tudja elmondani mi lehet a gond, amiből persze a páciens alig ért valamit, de nem mer rákérdezni, mert túl intimnek találja és inkább hamarabb túl lenne a kínosnak vélt helyzeten.

Hogyan épül fel a női és férfi intim terület? Az alábbi ábrával szemléltetem a felépítését. A továbbiakban bővebben írok majd erről is, valamint a tanfolyamokon hosszabban kitérek a témára.

noi-ferfi-intimterulet.jpg

Az Intim torna tréningen a gyakorlatok mellett megismerheti a saját intim területét is. Fontos, hogy megtanuljunk beszélni róla (persze nem a csoport előtt kell kitárgyalni a témát, senki ne ijedjen meg). Szemérmességből viszont ne takargassuk a kis problémákat, mert ezekből lesznek a nagy dolgok, amiken lehet, hogy már csak a műtét segít. Figyeljünk a testünkre és a tünetekkel (viszket, ég, kényelmetlen érzet, egy csepp vizelet a bugyiba, "csíkos" alsónadrág, merevedési zavar, gombásodás, hüvely szárazság, alhas fájdalmak, derék fájdalom, menstruációs rendellenességek, prosztata fájdalmak – ezek sugározhatnak alhas, comb, derék irányába…..) forduljunk orvoshoz. Ma már az orvosok is ajánlják az intimtornát, mint alternatív lehetőséget, hiszen a tornával megszűnhetnek a tünetek és elkerülhetjük a műtétet.

Tehát miért mondom, hogy a terület az intim és nem a téma?

Azért mert az intim terület egészségmegőrzésére irányul a torna, nem a hálószoba titkokra. Nem új dolog, mindig volt erről szó. Például nem véletlenül alakult ki ez a mondás: „Nem mosom a szaros gatyáját” – ez is a végbél záródás gyengeségéből fakad. Annyi a különbség, hogy ma már nyíltabbak vagyunk (pl.: névtelen fórumozás, email).  Nagymamáink szoknyája alatt el lehetett rejteni az intim terület problémáit, de ma már a miniszoknya a divatosabb. A Kriston Intim Torna 25 éve kifejlesztett módszer, amely folyamatosan formálódik. A visszajelzésekből leszűrjük a következtetéseket és alakítjuk az egyéni igényekhez.

Házastársak, barátok, tessék erről beszélni. Ne dugdossák, fedjék el, vegyék természetesnek és forduljanak orvoshoz, akinek nyíltan elmondhatják a gondot. Biztosan ajánlja majd az intim tornát, mint alternatív megoldást, hiszen a tornával megszűnhetnek a tünetek és elkerülhetjük a műtétet. A téma nem intim, csak a terület!

További kérdésekkel kapcsolatban vagy ha szeretnének tanfolyamra jelentkezni, bátran vegyék fel velem a kapcsolatot!
Mészáros Szilvia (hivatalos KIT tréner)
+3620 337 5003
info@intimtorna-budapest.hu

Szólj hozzá!

Címkék: tanfolyam tréning intimtorna kriston intim torna női gátizom férfi gátizom

A bejegyzés trackback címe:

https://meszarosszilvia.blog.hu/api/trackback/id/tr684698740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása